Ip65 led

Ilumax home icon

Vrijblijvende

Offerte aanvragen

ILUMAX

IP65 led

IP65 led armatuur

IP65 led armatuur is bijzonder geschikt voor de vervanging van bestaande verlichting in een omgeving waar vocht en stof voorkomen. Met een IP65 led armatuur kan met een simpele aanpassing als snel tot 70 procent worden bespaart op de stroomkosten.

Doordat IP65 ledverlichting armaturen een erg lange levensduur hebben is er naast een grote besparing op de verlichtingskosten ook een reductie op de kosten van het onderhoud te halen. Wanneer de huidige verlichting is toegepast in een koelomgeving is het voordeel dat IP65-led armaturen direct aan- en uitschakelen ook wanneer het koud is.

In een bestaande situatie is meestal gebruik gemaakt van IP65 tl armatuur met tl buizen. Deze ouderwetse tl buizen hebben een hoog verbruik en zijn uitgerust met verouderde elektronica. Door de oude elektronica zijn de armaturen nog eens extra energie verslindend.

Indien je de oude tl verlichting vervangt door led tl armatuur bespaar je direct op de energie kosten. Daarnaast heeft ledverlichting weinig onderhoud nodig en je reduceert ook nog eens de CO2 uitstoot. Vraag ledgroothandel Ilumax naar de mogelijkheden van de waterdichte led verlichting. Zoals de ledspot IP65, led panel 60×60 IP65 of downlight led waterproof IP65 6W. 

LED LEVERANCIER VOOR BEDRIJVEN

LED GROOTHANDEL

IP waarde led verlichting

Uitleg IP waarden

Bij verlichting wordt vaak gesproken over de IP waarde led verlichting. De letters IP staan voor International Protection Rating. Dit zegt iets over de mate van beveiliging van het product. Dit bepaalt mede op welke locatie binnen of buiten je de ledlamp kan gebruiken. De code geeft aan in hoeverre het product beschermd is tegen stof, vocht en water. 

Dit wordt aangeduid met de twee cijfers. De uitleg IP waarden en waar de cijfers voor staan. Het eerste getal van de IP waarde led verlichting geeft de beschermingsgraad aan tegen indringende voorwerp en stofbescherming. Het tweede getal geeft de beschermingsgraad aan tegen vocht, de waterbescherming graad. 

Veel voorkomende classificaties zijn IP 44 en IP 65. Maar er zijn er nog meer, zoals IP54, IP66 en IP68. Als je bijvoorbeeld voor je badkamer op zoek bent naar spotjes, zie je vaak de ledspot IP 65 of IP 68 uitvoering. Beide zijn geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. 

Ledverlichting is elektronisch, daarom wil je er zeker van zijn dat het gebruik van de ledlampen volledig veilig is. Bij lampen is de IP waarde led verlichting belangrijk om te weten. Je kan daardoor achterhalen om de lamp bescherming biedt tegen bijvoorbeeld spatwater of regen. Je kan niet zomaar iedere ledlamp in een vochtige ruimte monteren. 

Kenmerken IP44 led:
– Spatwaterdichte led lampen

Verschil IP 44 en IP 65

IP65 led lamp

De meest geziene IP waarde led verlichting aanduiding is IP44 en IP65. Maar wat is het verschil IP 44 en IP 65 led lamp? Met een IP 44 klasse zijn de ledlampen beschermd tegen aanrakingen met draad, spanning voerende gereedschappen en vaste voorwerpen. De doorsnede van het voorwerp mag maximaal 1 mm zijn. 

Het tweede cijfer 4 geeft aan dat het ledlicht spatwaterdicht is. Waterspatten hebben geen negatieve gevolgen op de werking van de ledlamp en levert ook geen gevaarlijke situaties op. Een spot led IP44 of led plafondlamp IP44 voor kantoren, gangen, winkelverlichting. 

IP65 led betekent dat de lamp vrijwel waterdicht is. Het eerste getal 6 houd in dat de ledlamp stofdicht is en volledige beveiliging biedt tegen spanning voerende voorwerpen. Het tweede getal de 5, betekent dat de lamp spat- en spuitwaterdicht is. Een IP65 lamp kan worden gebruikt op diverse plekken in en rondom jouw bedrijf, bij loodsen of op terrein.

IP65 led lamp is geschikt voor gebruik in meer vochtige ruimtes. Zoals een led spot IP 65 voor de badkamer, veranda maar ook in zwembaden. IP65 verlichting zien we ook veel terug in parkeergarage of als buitenverlichting led IP65. Laat je door Ilumax goed adviseren, zodat je zeker weet dat je de juiste ledlamp kiest voor jouw situatie, binnen of buiten.

Kenmerken IP65 led lamp:
– stofvrij en beschermd tegen lichte waterstralen.

IP68 led

Industrie led lampen

Ilumax ledgroothandel heft ook professionele led verlichting in haar assortiment met een IP68-klasse. Dit betekent dat de ledlampen volledig beveiligd zijn tegen indringende voorwerpen. Het cijfer 8 houdt in dat deze ledlamp volledig dicht is tegen drukkend water en ook onder water gebruikt mogen worden. 

De IP68 led lampen worden toegepast in vijvers, aquariums of zwembaden, waarbij de lampen onder een constante druk staan van water. Een IP68 spot wordt ook gebruikt in sauna’s waarbij het constant zeer vochtig is, zoals een Turkse sauna. Vraag ons om advies over de verschillen soorten ledverlichting met IP6X lampen. 

IP65 en IP68 lampen worden ook veel gebruikt in industriële omgevingen. De lampen die hier gebruikt worden moeten tegen zware omstandigheden bestemd zijn, zoals stof en vocht. Veiligheid staat hierbij voorop en er zijn dan ook normen voor uitgeschreven. 

Voor de vervanging van verlichting in de industrie hebben wij speciale stof- en waterdichte ledverlichting voor de industrie. Wij leveren tevens industriele verlichting die voldoet aan de HACCP norm en armaturen voor een ATEX omgeving. Vraag Ilumax naar de mogelijkheden om jouw industriële omgeving te verlichten met ledlampen en led armaturen.

Kenmerken IP68-led:
– stofdicht en geschikt voor gebruik onder water.

LED GROOTHANDEL PRODUCTEN

led verlichting vve portiek armaturen

LED PORTIEK ARMATUREN

Led verlichting voor toepassing in de centrale hal en galerij

led verlichting werkplaats led highbay

LEDVERLICHTING VOOR BEDRIJFSHAL

Led Straler zuinig in gebruik en eenvoudig schoon te houden

tl balk vervangen enkel

LED TL BUIZEN IN DE BEDRIJFSHAL

Goedkoop ledverlichting TL toepassen in bestaande armaturen

winkelverlichting led hanglamp

WINKELVERLICHTING LED HANGLAMP

Sfeervol en fraai geven gelijkmatig verdeeld winkel licht

Waterdichte led verlichting

Led armatuur IP65

Waterdichte led verlichting heeft een markering van IP65. Dit betekent dat de led lamp waterbestendig en volledig stofvrij is. Er kan dus geen stof binnendringen in de armatuur. Daarnaast is de ledlamp waterbestendig. Er kan geen water binnenringen indien de led verlichting met 12,5 liter water per minuut wordt besproeid. 

IP65 led lampen zijn geschikt om buiten te gebruiken. Bestand tegen regen, maar niet geschikt voor gebruik onder water. Bijvoorbeeld in de vijver of in een zwembad. Producten met een IP 65 markering zijn bijvoorbeeld led bouwlampen, led armatuur IP65, IP65 ledpaneel en led tl armatuur ip65. 

Het eerste cijfer 6 van een led armatuur IP65 betekent dat de lamp van binnen volledig stofvrij is. Het is aanraakveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Volledige bescherming tegen stof. Het tweede cijfer, nummer 5, zegt iets over de waterbestendigheid. De ledverlichting is ‘sproeidicht’. Dit betekent dat je de lamp buiten in de regen kan hangen. 

Wij hebben verschillende ledlampen en ledarmaturen IP65 in ons assortiment. Zoals een 10W IP65 led, een downlight led waterproof IP65 6W, IP65 led panelen of een standaard afmeting led panel 60×60 IP65. Mocht je nog informatie wensen over het de waterdichte led verlichting of andere gerelateerde onderwerpen? Neem dan contact met Ilumax op.

Buitenverlichting led IP65

IP65 led armatuur

Ilumax biedt tal van typen I65 verlichting aan die geschikt zijn voor buitenverlichting led IP65 en terrein verlichting. De IP65 led armatuur is volledig spatwaterdicht. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor masten en terreinverlichting, gevelverlichting, pleinverlichting en buitenverlichting voor paden, parken en tuinen. 

De led armatuur IP65 verlichting is daarnaast ook zeer geschikt voor gebruik in half overdekte parkeergarages, parkeer overkappingen, hallen, galerijen en tankstations. De IP 65 verlichting kan buiten gebruikt worden. Zoals de breed stralers met een wattage van 10W tot 50W. Te vergelijken met conventionele halogeenlampen tussen de 100 en 500W. 

Deze stralen helder licht uit op en grote brede schaal van 800 tot 4000 lumen. De schijnwerpers zijn ideaal voor buitengebruik. Bijvoorbeeld op bouwterreinen of als noodverlichting. Ze zijn volledig waterdicht en luchtdicht. Ook verkrijgbaar als IP 65 led armatuur met bewegingssensor. 

Heb je vragen over welk ledarmatuur het beste past in jouw licht projecten? Neem dan contact op met onze experts. Zij zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen je door de jarenlange ervaring een deskundig advies op maat geven. Het is ook mogelijk dat wij op locatie komen kijken en een lichtplan voor je opstellen. 

IP65 led verlichting

Led armaturen

Wanneer de bestaande IP65 led verlichting een lange tijd in gebruik is geweest zijn de voetjes van de armaturen meestal kapot of in slechte staat. Dit is het moment om aan vervanging van de bestaande armaturen te denken. In ons assortiment hebben wij verschillende IP 65 led armaturen opgenomen. 

Deze ledverlichting is van een hoge kwaliteit en heeft een lange levensduur. Met deze armaturen kan snel en eenvoudig worden bezuinigd op de kosten. Energiezuinige led armaturen geven een gelijkmatig en egaal lichtbeeld. Zodat na vervaging de lichtkracht meestal flink groter is dan voorheen. 

Omdat de armaturen zo zijn gemaakt dat je deze zelf kan vervangen is in veel gevallen geen installateur nodig voor de wisseling van de armaturen. Je bespaart daarmee op de installatiekosten. Wil je meer weten over verlichten met de zuinige ledlampen? Neem dan vrijblijvend contact op met Ilumax, de leverancier led verlichting van Nederland en België. 

Bij de vervanging van de klassieke verlichting naar ledverlichting profiteer je van een hoge energiebesparing. Met ledlampen reduceer je ook aanzienlijk de CO2 uitstoot. Met ledverlichting help je dus ook het milieu een handje en daarnaast is het goed voor je eigen portemonnee. Vraag een gratis offerte aan bij Ilumax ledgroothandel. 

Industriele verlichting bedrijven

Led voordelen

Professionele ledverlichting zoals industriele verlichting bedrijven levert vele led voordelen op ten opzichte van de conventionele verlichting.  

Bespaar kosten en verhoog de energie efficiëntie:
– Hetzelfde licht rendement als klassieke lampen, maar lagere kosten.
– Minder onderhoud en schoonmaakkosten.
– Concurrerende groothandel prijzen bij Ilumax. 

Verbetert de levensduur en duurzaamheid van lichtsysteem:
– Lager energie verbruik, reductie CO2 uitstoot.
– Minder elektrisch afval door langere levensduur.
– Duurzame investering met levensduur led lamp van 60.000 branduren.

Verhoog het welzijn, productiviteit en veiligheid van medewerkers:
– Beter licht, minder belasting voor de ogen. Minder schaduwen en beter licht verspreiding.
– Verhoogde concentratie en minder vermoeidheid door constante verlichting.
– Betere veiligheid op het werk en minder ongevallen door goed verlichte werkplekken. 

Bezoek ons

Ilumax

Bezoek ons op:

Blauwhekken 1E
4751 XD Oud Gastel

Bel of mail ons:

Telefoonnummer: +31 (0) 165-201127
E-mail: info@ilumax.com

Grote voorraad

Wij hebben altijd een grote voorraad professionele led verlichting in Nederland en België, waardoor veel van onze producten snel uit voorraad leverbaar zijn.

Ilumax is de grootste leverancier van LED Verlichting aan de professionele branches. Led lichten voor kleine tot grote projecten. een werkplaats, parkeergarage, winkel, kantoor of een loods. ILUMAX de LED Groothandel.