led armaturen

Ilumax home icon

Vrijblijvende

Offerte aanvragen

ILUMAX

Led armaturen

Led TL armatuur

Led armaturen zijn gemaakt voor de vervanging van de ouderwetse tl verlichting armaturen. Ilumax heeft een groot led armatuur gamma opgenomen in haar assortiment. Zoals wand- en plafondarmaturen. Het is mogelijk een led tl buis in een nieuwe armatuur toe te passen. Beter is een led armatuur waar al direct de led in is verwerkt, een led TL armatuur. Dit is een technisch stabielere oplossing.

De aansluiting van led armaturen is gemakkelijk en meestal goed in eigen beheer uit te voeren. Onze led armaturen zijn voorzien van aansluitpunten die direct kunnen worden verbonden met de bestaande bekabeling. Op deze manier is het meestal niet nodig nieuwe kabels te leggen in de bedrijfshal of andere ruimte.

Het voordeel van een nieuwe led TL armatuur is de grote besparing op de verbruikskosten door het lage energieverbruik. Een led-armatuur met ledverlichting is gemiddeld genomen 50 tot 70 procent zuiniger. Het lage energieverbruik is niet het enige voordeel van led-armaturen.

Met led armaturen ontstaat er namelijk ook een besparing op de onderhoudskosten en de kosten voor vervanging van defecte tl lampen. Ouderwetse tl-lampen hebben een levensduur die veel korter is dan de levensduur led armaturen nieuw. Led-armaturen gaan doorgaans minimaal 15 tot 20 jaar mee.

LED LEVERANCIER VOOR BEDRIJVEN

LED GROOTHANDEL

Led armatuur

Lichtplan maken

Bij de aanschaf van een led armatuur is het verstandig vooraf een aantal zaken goed na te gaan en te controleren. Bedenk bijvoorbeeld waar de verlichting komt te hangen en of de bestaande verlichting nog wel voldoet aan de huidige wensen. Wanneer je van plan bent om de huidige verlichting te vervangen, kan je ook direct een aanpassing op het lichtplan maken.  

Bij de planning van de verlichting in een nieuwbouw situatie kunnen onze adviseurs een sluitend lichtplan maken. Een verlichtingsplan dat aansluit bij de huidige behoefte van jouw bedrijf en werktaken die worden uitgevoerd in de te verlichting werkruimtes. In het lichtplan nemen wij de kosten op voor de vervanging van de oude armaturen naar nieuwe led-armatuur. 

Bovendien wordt ook de kostenbesparing opgenomen. De kostenbesparing van een nieuw lichtplan maken bestaat ten eerste uit het lagere energieverbruik. Doordat een led-armatuur vele malen langer meegaat bespaar je ook op de onderhoudskosten en de vervanging van de led-verlichting. 

Zodra je een tl buis vervangt door een led tl buis loopt de besparing al op naar 70%. Vervang je daarbij de gehele armatuur door led-TL-armatuur, dan kan de besparing oplopen naar 90%. Naast dat wij een nieuw lichtplan maken, verzorgen we ook een besparingsplan. Neem hiervoor contact met Ilumax op. We komen graag bij je langs op locatie om dit door te spreken.

TL armatuur led

Led TL armatuur gamma

Een nieuwe led TL buis of een nieuwe tl armatuur led met moderne tl verlichting, bij Ilumax krijg je met een led tl bakken meer dan een goede lichtbron. De voordelen led verlichting zijn groot. Naast dat ze zeer energiezuinig zijn, heb je met tl-armatuur-led geen opwarmtijd. Zodra je de lichtbron aanzet heb je ook direct goed licht, zonder dat het flikkert. 

Traditionele tl-verlichting heeft wel flikkeringen zodra je deze aanzet en moet opwarmen. Dit is niet zuinig en niet milieubewust. Ledverlichting straalt geen uv-straling uit en bevat geen zware metalen of giftige stoffen die vrijkomen. Bovendien reduceer je met led-armaturen de CO2-uitstoot. 

Bij ons led TL armatuur gamma heb je keuze uit verschillende wattages (vermogen) en lichtkleuren. Je kan kiezen tussen de T5 of T8 led lamp, welke de grootte van de lamp aangeeft. De lichtkleur voor led-tl-verlichting is verkrijgbaar van extra warm wit 3000K, neutraal wit 4000K tot 6000K koud wit. 

Verder functioneert een led-tl-buis zeer goed onder koude omstandigheden, zoals in koelcellen of buiten. Ilumax is sinds 2010 jouw led specialist. Wij leveren naast led-armaturen ook led-lampen voor kantoren en industriële panden. Alsmede agrarische verlichting led zoals stalverlichting pluimvee. Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor buitenverlichting, zoals led straatverlichting voor industriële terreinen of parkeergarage. 

Armaturen led

Armaturen voor led lampen

Bij de vervanging van tl verlichting naar onze led tl verlichting met armatuur wil je tenminste hetzelfde licht behouden of nog beter. Hierbij zijn een aantal factoren van belang. Om te starten het type tl-buizen en armaturen led. Ilumax heeft in haar assortiment twee soorten led tlbuizen. Een led-tl-buis T5 en een T8-led buis. 

Het verschil tussen deze twee types is de diameter van de led-lamp of armatuur. Bij een led T8 armatuur is de diameter 8 cm, bij een T5-armatuur is deze 5 cm. Beide zijn natuurlijk zeer energiezuinig en leverbaar in verschillende vermogens en lichtkleuren. De armaturen voor led lampen zijn daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende typen. 

Deze worden aangegeven met een IP-codering. Deze IP-klasse geeft het type tl armatuur led aan. De drie meest voorkomende IP-waarden voor led zijn IP20, IP44 en IP65-led armatuur. Het verschil zit in de bescherming, stof- en waterdichtheid van de armaturen voor led lampen. 

IP20 is voor binnen gebruik en geeft geen bescherming. IP44-klasse geeft bescherming tegen scherpe voorwerken en is spatwaterdicht. De IP65-armaturen led zijn stof- en waterdicht. Deze armaturen zijn geschikt voor verlichting buiten. Zoals terreinverlichting, straatverlichting, maar ook in een stoffige en natte werkplaats in een schuur of loods. 

Amaturen

Led armatuur 120cm

Led TL aramtuur compleet 150 cm

Met ons uitgebreide led tl armatuur gamma kunnen wij snel een nieuw lichtplan maken voor jouw bedrijf. Je profiteert direct van de duurzame en goedkope lichtbronnen. De meest voorkomende maten voor de armaturen is een led armatuur 120cm gevolgd door de led TL armatuur compleet 150 cm. 

Het voordeel van een grote afmeting armatuur is dat je minder armaturen nodig hebt dan als je bijvoorbeeld een led-armatuur 60 cm koopt. De hoge besparing die led-armaturen opleveren is ongekend. Wil je de oude tl buizen binnen jouw bedrijf vervangen door de zuinige led armatuur verlichting? Neem dan contact met ons op. 

We komen bij jou op locatie en geven gelijk aan welke armaturen in aanmerking komen voor vervanging. Met een handige rekentool berekenen we snel de energie besparing voor je uit. Daarnaast bespaar je met led-armaturen ook op de CO2-uitstoot. Wil je meer weten over led opbouw armatuur of inbouw led-armatuur? Neem dan gerust contact met Ilumax op.

TL led armatuur

Led armatuur kopen

Een TL led armatuur is een draag constructie waarin de tl-buis wordt geplaatst. Bij Ilumax vind je hoge kwaliteit tl-armaturen voor led tl buizen. Het is de beste oplossing voor een duurzame energiebesparing. Led armaturen kopen is namelijk kostenbesparende investering die je snel terug verdiend. 

Binnen 2 tot 3 jaar heb je de totale investering naar de duurzame led-oplossing terugverdiend. We kunnen direct uit voorraad leveren vanuit ons eigen magazijn. Waarom is een led armatuur kopen een slimme keuze? Door een led armatuur te kopen bespaar je direct op de energiekosten ten opzichte van je huidige armatuur. 

We geven je een voorbeeld. Een 18W 120cm led tl buis vervangt een traditionele tl-buis 36W 120 cm. De besparing is 50%. Een 22 tot 24W 150 cm led tl buis vervangt een gewone tl-buis 58W 150cm. Dit levert je maar liefs een besparing van 69% op. Een led-armatuur heeft geen oude voorschakelapparaat (VS) en starter, waardoor je deze hoge besparing kan bereiken.

ATEX led armaturen

ATEX armaturen

Ilumax heeft voor ieder toepassingsgebied een led-oplossing. Voor zware industriële omgevingen en explosie gevaarlijke ruimtes bieden wij ATEX led armaturen aan. Deze zijn goedgekeurd om te gebruiken in ATEX-zones. Veiligheid op de werkplaats heeft de hoogste prioriteit, alsmede de ledverlichting producten die in deze omgeving wordt toegepast.

Volgens de Europese wetgeving dienen bedrijven die werken met brandbare gassen en explosie gevaarlijke producten te voldoen aan de ATEX-richtlijnen. Ilumax levert voor deze industriële bedrijven speciale ATEX explosie veilige ledverlichting. De ATEX led armaturen zijn speciaal ontwikkeld om kortsluiting van de lamp te voorkomen. 

ATEX-armaturen worden niet omgebouwd, maar volledig vervangen bij een overstap naar ledverlichting. Wil je meer weten over onze goedgekeurde led-armaturen voor ATEX-omgevingen? Neem gerust contact met ons op. Onze led-producten zijn ook direct te bestellen in de online shop van Ilumax. 

LED VERLICHTING BEDRIJVEN

Led armaturen plafond

Led wand armatuur

Onze led armaturen zijn verkrijgbaar in twee montage modellen. Namelijk led armaturen plafond en led wand armatuur. Als inbouw of opbouw armatuur. Welke armatuur het beste voor jouw bedrijfspand is, wordt bepaald door de inrichting en jouw wensen voor verlichting. Onze Ilumax adviseurs kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze led-armaturen.

Ilumax heeft een groot assortiment led armaturen, zoals de led inbouwspots, led opbouw armaturen, high bay led armaturen, led-panelen armatuur, led-schijnwerper en stralers. Led armaturen plafond geven een grote lichtverspreiding, daar waar je het licht nodig hebt. De led wand armatuur kan je heel gericht instellen. Bijvoorbeeld op een stelling in de winkel. 

Wij kunnen je adviseren welke armatuur het beste bij jouw verlichtingsplan. We komen daarom graag bij jou op locatie langs om de situatie te bekijken. Daarbij kunnen we ook gelijk aangeven of de oude armaturen vervangen moeten worden door nieuwe led-armaturen plafond of led-wand armatuur. 

Het is namelijk niet altijd nodig om de oude armaturen te vervangen. Indien ze nog in goede staat zijn, is het ook mogelijk middels een kleine aanpassing om de armaturen te behouden en alleen de led-verlichting aan te passen. Of dit mogelijk is, kan onze adviseur je vertellen. Neem daarom contact op met Ilumax. Maak een afspraak of vraag een gratis offerte aan. 

Bezoek ons

Ilumax

Bezoek ons op:

Blauwhekken 1E
4751 XD Oud Gastel

Bel of mail ons:

Telefoonnummer: +31 (0) 165-201127
E-mail: info@ilumax.com

Grote voorraad

Wij hebben altijd een grote voorraad professionele led verlichting in Nederland en België, waardoor veel van onze producten snel uit voorraad leverbaar zijn.

Ilumax is de grootste leverancier van LED Verlichting aan de professionele branches. Led lichten voor kleine tot grote projecten. een werkplaats, parkeergarage, winkel, kantoor of een loods. ILUMAX de LED Groothandel.