led pl

Ilumax home icon

Vrijblijvende

Offerte aanvragen

ILUMAX

Led PL

PL lamp

Led PL verlichting is geschikt voor het vervangen van bestaande pl lamp in ouderwetse pl armaturen. Deze pl armaturen zitten vaak in gangen en entreeverlichting van kantoren. De bestaande lampen in een pl armatuur hebben een hoog stroomverbruik en gaan snel kapot.

Met de vervanging van de bestaande pl lamp in deze armaturen voor led pl lamp kan bespaar je eenvoudig op kosten van energie en vervanging. Omdat pl verlichting vaak in grote aantallen is aangebracht geeft dat naast een besparing op stroom ook een aanzienlijke besparing op de kosten voor vervanging van defecte lampen.

Door de combinatie van besparing op stroom en onderhoudskosten, is de aanschaf van een energiezuinige led pl lamp met een lange levensduur led en lage stroomkosten snel terugverdiend. Naast de vervanging van de oude lichtbronnen kan ook worden gekozen voor de vervanging van het gehele armatuur.

De besparing van pl-lamp naar PL’s led kan oplopen tot 70% van de stroomkosten. Indien je ook de armatuur vervangt kan de energiebesparing zelfs oplopen tot 90%. Wil je meer informatie ontvangen over de zuinige led pl verlichting? Neem geheel vrijblijvend contact op met Ilumax. Of vraag direct een gratis offerte aan voor led pl verlichting. 

LED LEVERANCIER VOOR BEDRIJVEN

LED GROOTHANDEL

Led PL lamp

Wat is een PL lamp?

Led PL lamp verlichting zie je vaak terug in grote hallen, gangen, kleedkamers, vergaderruimtes, horeca, hotels, showrooms en supermarkt. Verder kan je dankzij de draaibare eindkappen zelf de schijnrichting van de pl-lamp-led bepalen. De led-pl verlichting gaat tot wel 50.000 branduren mee. Terwijl een gewone pl-lamp 10 tot 25 duizend branduren heeft.

Wat is een PL lamp? Een PL lamp is een verlichtingsbron die qua werking vergelijkbaar is met een TL lamp. Bij een pl-lamp is de starter al ingebouwd en zit het voorschakelapparaat in de armatuur verwerkt. Dat is het grootste verschil ten aanzien van een tl-buis.

Een pl-lamp straalt schadelijk UV-licht uit. Daarom is de binnenkant van de lamp behandel met een fluorescentie laag die ervoor zorgt dat de UV-straling wordt omgezet naar normaal en onschadelijk licht. Een led PL lamp heeft geen schadelijke uv-straling, en is daarom het beste alternatief voor een traditionele pl-lamp. En vele malen zuiniger. 

Let bij pl lamp vervangen door led erop dat je het juiste vermogen kiest. Je kan een 11 watt lamp niet zomaar vervangen door een hoger of lager wattage. Het risico bestaat dan dat de armatuur kapot gaat en de levensduur van de PL-lamp wordt verkort. Wil je meer weten over ons gamma led pl lamp en armatuur? Vraag dan een gratis offerte aan bij Ilumax. 

PL armaturen

PL’s led

Er is een grote diversiteit aan pl armaturen in omloop. Niet alleen het uiterlijk van de armaturen, maar ook de interne elektronica, verschilt per uitvoering. Voordat je start met de vervanging naar pl’s led lampen is het verstandig goed te controleren welke soort armaturen je nodig hebt voor jouw verlichting. Onze Ilumax adviseurs helpen je daar graag bij.

De afgelopen jaren hebben wij diverse organisaties begeleid bij de overstap naar energiezuinige ledverlichting en led pl verlichting. Vaak hebben wij een kant en klare oplossing voor de een-op-een vervanging in het bestaande armatuur zonder dat ingewikkelde montage nodig is.

Naast de plug & play led-pl verlichting hebben wij verschillende nieuwe led armaturen voor de vervanging van jouw bestaande pl armaturen. De meerkosten van een nieuw armatuur zijn vaak gering, waardoor veel organisaties kiezen voor de gehele vervanging van de pl armaturen en pl-lamp. 

Wil jij ook de traditionele PL spaarlampen in jouw pand vervangen door de zuinige en duurzame pl’s led-verlichting? Neem dan contact op met onze led-specialist adviseurs. Zij maken een offerte op maat en geven je gedegen advies. We komen graag bij je langs op locatie. 

PL lamp led

Pl lamp vervangen door led

Ilumax levert diverse duurzame en milieuvriendelijke led-vervangers van conventionele PL-C spaarlampen in diverse wattages. Met de aanschaf van een pl-led-lampen ga je er in meerdere opzichten op vooruit. Zo zijn deze compacte led-lampen gemaakt van splintervrij kunststof en gaan ze tot 50.000 branduren mee. 

Ter vergelijking een conventionele spaarlamp heeft een levensduur van gemiddeld 10.000 uur. Daarnaast profiteer je met een PL-lamp-led van een energiebesparing die kan oplopen tot wel 70%. Ben je op zoek naar een led-alternatief voor fluorescentie lampen? Kies dan voor een pl-lamp-led. 

Pl lamp vervangen door led-pl verlichting is een duurzame en energiezuinig keuze. Ook is een pl lamp led geschikt om downlights als algemene verlichting te voorzien van een upgrade. Kijk bij de vervanging altijd naar het juiste wattage en de fitting die erbij past. Bij de fitting zijn er namelijk twee opties. Een 2-pin en een 4-pin fitting. 

Bij een 2-pins fitting heb je een conventioneel voorschakelapparaat nodig. De pl lamp led met 4-pins fitting werkt op een elektronisch voorschakelapparaat. Onze adviseurs kunnen je hier verder over informeren. Ilumax geeft als led-leverancier altijd gedegen advies.

LED PL

LED VERLICHTING BEDRIJVEN

Zuinige led verlichting

PLe lamp

Zuinige led verlichting is beter voor het milieu dan een PL-lamp en een traditionele spaarlamp, ook wel PLe lamp genoemd. In de volgende situaties is het een must om de PL-lamp te vervangen door led verlichting. 

– Op plekken waar de verlichting altijd brandt. 24 uur per dag, zoals in gangen van ziekenhuis.
– Daar waar een lamp altijd aanstaat omdat de lamp langzaam start. Het aan- en uitschakelen is daarbij vervelend, bijvoorbeeld in toiletten op een kantoor.
– Op een plek waar de lamp vaak in- en uitgeschakeld wordt, waardoor de pl-lamp snel kapot gaat. 

Een PL-lamp is een insteeklamp die bestaat uit een compacte TL buis waarbij een starter is ingbouwd. Lampen in downlights zijn vaak voorzien van een PL-lamp. Het voorschakelapparaat (VSA) zit niet in de lamp zelf, maar in de armatuur. Een PLe lamp daarentegen is niet echt een pl lamp. Het is een conventionele spaarlamp met een e14 of e27 fitting en een geïntegreerde VSA. 

Een PL-lamp kan 1-op-1 vervangen worden door zuinige led verlichting. Het voordeel van led lampen tov pl lampen is dat ze zuiniger zijn, snel starten en de lamp niet kapot gaat van het aan- en uitschakelen. Led-pl lampen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, vermogens en lichtopbrengst led lampen (aantal Lumen). Vraag groothandel Ilumax om advies voor jouw led-pl verlichting.

Bezoek ons

Ilumax

Bezoek ons op:

Blauwhekken 1E
4751 XD Oud Gastel

Bel of mail ons:

Telefoonnummer: +31 (0) 165-201127
E-mail: info@ilumax.com

SOORTEN LED LICHTEN

Grote voorraad

Wij hebben altijd een grote voorraad professionele led verlichting in Nederland en België, waardoor veel van onze producten snel uit voorraad leverbaar zijn.

Ilumax is de grootste leverancier van LED Verlichting aan de professionele branches. Led lichten voor kleine tot grote projecten. een werkplaats, parkeergarage, winkel, kantoor of een loods. ILUMAX de LED Groothandel.