Lichtopbrengst led lampen

Ilumax home icon

Vrijblijvende

Offerte aanvragen

ILUMAX

Lichtopbrengst led lampen 

Led lamp lichtopbrengst

De lichtopbrengst led lampen is veel groter dan de lichtopbrengst van ouderwetse verlichting. Led verlichting heeft niet alleen een grotere lichtopbrengst, maar is ook veel zuiniger in energie verbruik. Daarom is het verstandig om de oude verlichting daar waar mogelijk aan te passen naar ledverlichting.

Wanneer we spreken over de led lamp lichtopbrengst of de lichtkracht van verschillende led-lampen is het belangrijk te begrijpen hoe lichtsterkte Lumen wordt gemeten. De led lamp lichtopbrengst moet worden aangegeven in lumen, ook wel lichtstroom genoemd.

De lumenstroom is de hoeveelheid lichtopbrengst die door led-lampen worden gemaakt. Bij het meten van verlichting is het ook belangrijk rekening te houden met het armatuur waar de lichtbron in is aangebracht. Het is van groot belang hoe efficiënt bijvoorbeeld een spiegel in een armatuur is.

Voor de tl buis vervangen door led bespaar je op de energiekosten, onderhoud en reduceer je de CO2 uitstoot. Onze Ilumax adviseur brengt graag een bezoek op locatie om te kijken wat de beste led oplossingen zijn voor jouw bedrijf. We maken een verlichtingsplan waarbij ook de besparing is aangegeven. 

LED LEVERANCIER VOOR BEDRIJVEN

LED GROOTHANDEL

Lichtsterkte Lumen

Rendement armatuur

Vaak gaat mis bij de vergelijking van lichtsterkte Lumen. Armaturen die zijn uitgerust zonder optiek of met een slechte spiegel, hebben een veel lager rendement armatuur dan een armatuur met exact dezelfde lichtbron waar wel een goede spiegel is aangebracht. 

Er word bewust of onbewust niet altijd eerlijk met de gegevens en lichtsterkte Lumen omgegaan. Wanneer je bijvoorbeeld alleen de lichtkracht van de bron benoemt, maar geen rekening houdt met het daadwerkelijke rendement armatuur zijn de afgegeven cijfers niet correct.

Onze specialisten lopen al jaren mee op de markt en weten precies welke lichtopbrengst led lampen kunnen behalen en hoe deze moet worden gemeten. Heb je een aanbieding ontvangen van een verkooporganisatie met een mooi verhaal? Laat dan altijd deze aanbieding toetsen door onze led-specialist.

Lumen naar Watt

Led lamp met hoge lichtopbrengst

Lumen naar watt berekenen. Lumen is de eenheid van de lichtstroom en geeft de totale licht hoeveelheid aan die de lichtbron uitstraalt. Het wattage geeft aan hoeveel energie een lichtbron verbruikt. Voor de hoeveelheid licht die een lamp geeft kijk je naar Lumen. 

Led-lampen worden steeds zuiniger en leveren met een lager wattage evenveel of zelfs meer lichtopbrengst. Daardoor is het handiger om de lichtbronnen te vergelijken op basis van de hoeveelheid Lumen (Lm) in plaats van het aantal Watt. 

Lumen naar watt vergelijken. Bijvoorbeeld een gloeilamp van 60W geeft 710 Lm, terwijl een led TL buis van slechts 10W maar liefst 810 Lm levert. Een led lamp met hoge lichtopbrengst bespaar je dus enorm veel energie kosten. Heb je nog vragen over Lumen naar Watt neem dan contact op met onze adviseur van Ilumax. 

Kleurtemperatuur Led

Kelvin kleur led

Om te bepalen welk soort led lamp je nodig hebt, kijk je naast de lichtopbrengst led lampen ook naar de kleurtemperatuur led. De kleurtemperatuur led is de kleur van het licht dat uit de lamp straalt. Deze eenheid wordt weergegeven in Kelvin kleur led. 

Hoe lager het aantal graden in Kelvin, hoe warmer de lichtkleur is. De meest voorkomende Kelvin kleur temperaturen zijn:
700K = Zeer warm wit licht. Relaxt en intieme sfeer, vaak in woningen toegepast.
3000 Kelvin led = Led warm wit kleurtemperatuur. Geen intens scherp licht en is aangenaam voor de ogen. Toepassing voor kantoren.
4000 Kelvin led = Koel wit licht. Scherp wit licht. Ideaal voor werkplaatsen in loods of magazijn.
Led 6500 Kelvin = Natuurlijk daglicht. Wordt toegepast in bedrijfshallen of industrie omgevingen. 

LED VERLICHTING BEDRIJVEN

Led lamp watt omrekenen

Hoeveel Lumen nodig

Momenteel wordt het aantal Watt van een led lamp nog vergeleken met het aantal Watt van een gloeilamp. Je moet dan de led lamp watt omrekenen. Deze vergelijking zie je nog wel terug op de product verpakking van de led lampen. Door naar het aantal Lumen te kijken bepaal je de lichtopbrengst led lampen. 

Hoe hoger de kleurtemperatuur hoe koeler het licht. Een ledlamp geeft doorgaans een wat koeler licht dan een traditionele gloeilamp. Een standaard gloeilamp is ongeveer 2700 Kelvin graden, welk warm wit lichtopbrengst led lampen heeft. 

Hoe hoger het aantal Watt van een lamp is des te hoger het aantal lumen van een led-lamp is. Hoe meer energie een lamp verbruikt, des te hoger het aantal Watt is. Lumen naar Watt staan dus beide in verhouding met elkaar. 

Weet je niet zeker hoeveel lumen nodig is voor de ledverlichting voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact op met Ilumax. Wij geven je graag advies en maken een scherp offerte voor je op. Wij rekenen uit hoeveel lumen nodig is voor de verlichting in jouw bedrijfspand. 

Ilumax is al sinds 2010 groothandel en led leverancier in de Benelux. Wij zijn jouw betrouwbare lichtpartner. Wij geven service, kwaliteit, advies en scherpe prijzen. Met de energiezuinig verlichting van Ilumax bespaar je tot wel 90% op de kosten ten opzichte van conventionele lampen. 

Bezoek ons

Ilumax

Bezoek ons op:

Blauwhekken 1E
4751 XD Oud Gastel

Bel of mail ons:

Telefoonnummer: +31 (0) 165-201127
E-mail: info@ilumax.com

Grote voorraad

Wij hebben altijd een grote voorraad professionele led verlichting in Nederland en België, waardoor veel van onze producten snel uit voorraad leverbaar zijn.

Ilumax is de grootste leverancier van LED Verlichting aan de professionele branches. Led lichten voor kleine tot grote projecten. een werkplaats, parkeergarage, winkel, kantoor of een loods. ILUMAX de LED Groothandel.