railverlichting led

Ilumax home icon

Vrijblijvende

Offerte aanvragen

ILUMAX

Railverlichting led

Railsysteem verlichting

Railverlichting led is ontworpen voor de bevestiging aan een zogenaamde faserail voor verlichting. Een fase rail is een bevestigingsrail die vaak in winkels en horecagelegenheden in gebruik is voor de bevestiging van de verlichting.

Het voordeel van railsysteem verlichting is de eenvoudige montage aan bestaande 3 fase rail installaties. Veel winkels zijn uitgerust met rail verlichting voorzien van onzuinige gaslampen. Deze gaslampen kenmerken zich door een hoog verbruik aan energie en verouderde elektronica die zorgt voor extra verspilling van energie.

Door de toepassing van railverlichting led armaturen kan je eenvoudig veel geld besparen op de stroomkosten. Railverlichting led heeft een laag verbruik en een extreem lange levensduur. Naast deze financiële voordelen geven led armaturen een mooi en helder lichtbeeld. Met ledverlichting rail spots kan je jouw producten goed uitlichten.

Bij Ilumax verlichten wij al sinds 2010 kantoren, industriële ruimtes, winkels en andere zakelijke panden. Ilumax is importeur led verlichting en ledgroothandel voor de zakelijke markt. Wij leveren direct uit voorraad waardoor een snelle levering gegarandeerd is. Bovendien geven wij je ook advies op maat. Neem contact op met jouw lichtpartner Ilumax. 

LED LEVERANCIER VOOR BEDRIJVEN

LED GROOTHANDEL

Led railverlichting

Hoe werkt railverlichting?

Led railverlichting wordt vaak toegepast in winkels, kantoren, etalages en showrooms. Een belangrijke reden daarbij is de grote flexibiliteit die een railsysteem verlichting biedt. Als de inrichting van de ruimte, winkel of verandert is het eenvoudig om de led railverlichting ook aan te passen. Bijvoorbeeld bij een nieuwe collectie of bij de wisseling van de seizoenen.

Je wilt dan een nieuwe etalage maken en de inrichting in de winkel aanpassen waarbij je de verlichting naadloos kan afstemmen met een led railverlichting systeem. Dit geeft jou als ondernemer flexibiliteit in de verlichting, zonder dat je opnieuw hoeft te investeren in een lichtplan. Wil je meer weten over onze led railverlichting, neem dan contact op.

Hoe werkt railverlichting? Met een led-railsysteem verlichting creëer je eenvoudig de juiste verlichting in de ruimte, zonder dat afzonderlijke stopcontacten of aansluitingen vereist zijn. Via verschillende en afzonderlijke rail spots kan je eenvoudig diverse producten of hoeken goed verlichten. Zeker in winkels is dit erg praktisch. 

De basis van led railverlichting is een netwerk van rails dat aan of in het plafond wordt geplaatst. Het railsysteem verlichtingsplan bedenken wij zorgvuldig voor je uit. Daarna kan het volgens plan worden aangelegd, zodat de hele ruimte verlicht wordt. Ilumax helpt je graag bij het maken van de juiste keuze led railverlichting en armaturen. 

Lampen op railsysteem

Lichtplan winkel

Met de lampen op railsysteem is het eenvoudig om de ruimte optimaal te verlichten. Het is aan te raden om te werken vanuit een lichtplan. Ilumax kan je helpen bij het maken van een lichtplan winkel, kantoor ruimte of etalage. Wij hebben hier jarenlang ervaring mee. Het vraagt namelijk best wat kennis om te komen tot een weldoordacht led railverlichting lichtplan. 

Ilumax houd bij lichtplan maken rekening met de verschillende soorten railverlichting systemen, zoals railverlichting inbouw en opbouw. Waardoor het toepasbaar is op ieder plafond. Is het niet mogelijk om de led lampen in te bouwen, dan heb je altijd de optie voor een railverlichting opbouw systeem. 

Daarnaast is led-railverlichting verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zoals railverlichting wit of zwart. En als laatste moet de keuze gemaakt worden voor een 3 fase railverlichting led of 1 fase rail. Het grote voordeel van railverlichting led is dat je bijna elk armatuur aan de spanningsrail kan koppelen. Mits je gebruik maakt van de juiste componenten. 

Dit kan per rail verschillen. Daarnaast bestaan er ook complete rail spots. Deze railverlichting led wordt compleet geleverd met connector. Daarbij is het van belang om rekening te houden met type en merk ledverlichting. Niet iedere connector past op elke railverlichting. Ilumax helpt je graag om de juiste componenten bij elkaar te zoeken.

3 fase rail

1 fase railverlichting led

Railverlichting is verkrijgbaar in 3 fase rail of 1 fase railverlichting led. Een 1 fase railverlichting led is geschikt voor een 1 fase draad. De gehele rails wordt in één keer ingeschakeld. Bij een 3 fase railverlichting led is het mogelijk om drie verschillende schakelingen te maken en dus groepen armaturen onafhankelijk van elkaar aan en uit te zeten. 

De grote verschillen tussen een 1 fase rail en 3 fase railverlichting led leggen we uit. Bij een 1 fase rail railverlichting led heb je de mogelijkheid om de spanning aan te sluiten en vervolgens aan en uit te schakelen of te dimmen. Een 1 fase rail is dan ook enkel geschikt voor een 1 fase rail spot verlichting. De mogelijkheden zijn beperkt bij 1 fase rail.

Bij een 3 fase rail heb je de optie om 3 voedingen te combineren in 1 railverlichting systeem. Je kan dan bijvoorbeeld 3 fase rail spots instellen op fase 1, 2 of 3. De drie instellingen kan je apart van elkaar bedienen, waardoor je verschillende verlichting sferen creëert. Bijvoorbeeld als de winkel is gesloten, schakel je de nachtverlichting stand in. Waarbij enkele spots branden. 

Bij een 3 fase railverlichting led passen uitsluitend fase 3 rail spots. De 3 fase rail zien we vaak in winkels en showrooms. Bij led railverlichting is het belangrijk om een goed lichtplan uit te denken, alvorens je aan de slag gaat. Onze adviseurs van Ilumax kunnen je uiteraard daarbij 

Track verlichting

Railverlichting inbouw

3 fase rail inbouw

Een railverlichting inbouw is te vergelijken met de 3 fase rail. Alleen wordt bij deze inbouw verlichting de rail verwerkt in het plafond. Je kan hierbij de 3 fase rail sport toepassen. Een 3 fase rail inbouw verlichting wordt vaak toegepast bij wat duurdere winkels of showrooms. De strakke afwerking in het plafond heeft een duurdere uitstraling. 

Voordat de railverlichting inbouw wordt toegepast, dien je na te gaan of het plafond hiervoor geschikt is. Indien dit niet het geval is, kan je altijd kiezen voor een railverlichting systeem opbouw. Deze sluit strak aan op het plafond. Eventueel met pendel kettingen. 

Zodra je weet welke railverlichting-led je wilt kopen, kan je de kleur kiezen. De meest voorkomende kleuren zijn railverlichting wit, zwart of grijs. Bij Ilumax hebben wij een breed railverlichting gamma welke bestaat uit diverse kleuren, lichtopbrengst led lampen en lichtkleuren van de rail spots. De lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin. 

Railverlichting gamma

Verlichtingsplan

Het aanbod railverlichting gamma bij Ilumax is breed. Voor een compleet railsysteem verlichting aan te brengen, adviseren wij altijd een lichtplan te maken. In het verlichtingsplan komt duidelijk naar voren welke materialen en hoeveel rail spots je nodig hebt voor jouw situatie. Ilumax helpt je graag bij het maken van een passend lichtplan. 

Daarin vermelden we duidelijk hoeveel rails en led-lampen er nodig zijn om de ruimte te voorzien van licht. Bij het verlichtingsplan houden we ook rekening met eventuele andere verlichting oplossingen, zoals de led armaturen of dimbare led lamp. Tevens stellen we een besparingsplan op. Met led-verlichting bespaar je al snel 70% op de energiekosten.

Wij geven je bovendien advies over de stralingshoek van de led railverlichting. Het aantal graden geeft aan hoe breed de stralingsbundel van het licht is. Deze varieert tussen de 18 en 60 graden. Eventueel dimaar led licht. Dimbare led lampen komen vaak voor bij een 3 fase railverlichting. Door de lampen te dimmen bespaar je ook nog eens extra energie.

Railverlichting zwart

Railverlichting industrieel

In ons brede railverlichting gamma is de meest gekozen kleur voor de behuizing van de railverlichting zwart of wit. Led railverlichting wit gaat vaak naadloos op bij lichte plafond. Terwijl bij een railverlichting zwart de armaturen juist mogen opvallen. Vaak worden bij hippe trendy winkels gekozen voor railverlichting industrieel. 

Welke kleur je kiest, is afhankelijk van jouw eigen stijl en smaak. Indien je de keuze hebt gemaakt voor railverlichting zwart of wit komen we op de lichtsterkte uit. Het soort licht bepaalt de sfeer in jouw winkel of showroom. Bij het soort ledverlichting heb je keuze van 3000K warm wit licht, 4000K neutraal wit, 6000K koel licht en 6500K wit licht. 

Voor winkelverlichting wordt vaak gekozen voor warm wit licht tussen de 3000 en 4000 Kelvin. Hiermee creëer je een ontspannen sfeer in de winkel. Voor kantoor verlichting ligt het aantal Kelvin hoger, op 6000K. Wil je meer weten over onze led-railverlichting oplossingen? Neem dan contact met een expert van Ilumax op. 

LED VERLICHTING BEDRIJVEN

Rail spots

Led railverlichting winkels

Veel ondernemers zijn naast de maandelijkse kosten voor stroom een hoop geld kwijt aan het steeds vervangen van defecte lampen van de rail spots. De bestaande armaturen worden door het hoge vermogen van de ouderwetse lampen zo warm dat de lampen snel kapot gaan.

Doordat led-railverlichting winkels een veel lagere temperatuur hebben behoort het vervangen van defecte armaturen tot het verleden. Omdat er veel verschilleden soorten ledverlichting railsystemen zijn is het verstandig een afspraak te maken met een van onze adviseurs.

In deze afspraak kan goed gecontroleerd worden of de bestaande fase rail geschikt is voor het gebruik van railsysteem-verlichting met led rail spots. Ook kunnen bijvoorbeeld de gewenste aantallen lampen op railsysteem worden bepaald. Wij geven je graag advies over de led railverlichting winkels en andere led oplossingen. 

Ilumax is al jaren specialist in het professionele led verlichting. Dit doen wij niet alleen bij winkels, maar ook bij een kantoor pand, industrie panden, buiten op terreinen, parkeergarage, werkplaats in loods of magazijn, bedrijfshal, schuur en portiek. Bekijk onze diverse projecten en vraag een gratis offerte aan. 

Bezoek ons

Ilumax

Bezoek ons op:

Blauwhekken 1E
4751 XD Oud Gastel

Bel of mail ons:

Telefoonnummer: +31 (0) 165-201127
E-mail: info@ilumax.com

Grote voorraad

Wij hebben altijd een grote voorraad professionele led verlichting in Nederland en België, waardoor veel van onze producten snel uit voorraad leverbaar zijn.

Ilumax is de grootste leverancier van LED Verlichting aan de professionele branches. Led lichten voor kleine tot grote projecten. een werkplaats, parkeergarage, winkel, kantoor of een loods. ILUMAX de LED Groothandel.